Home | Nyheter | Ådalens Dansmästare korad!

Ådalens Dansmästare korad!

Inför drygt 1000 hängivna dansare korades den 20 september Ådalens Dansmestare, Lisbeth Wikström, på Parkaden i Härnösand. Under den gångna sommaren har flera dansarrangörer i Ångermanland gått samman för att locka till sig fler dansare. Förutom att man samordnade sina danskvällar införde man också ett stämpelkort, där den dansare som varit på flest danser skulle belönas.

– Vi arrangörer glömmer ofta bort våra dansare. Här gör vi ett försök att ge något tillbaka, säger Ewa Thun en av initiativtagarna till samarbetet och Ådalens Dansgala där vinnaren belönades.

– Det är helt fantastiskt roligt, konstaterade en glad och rödblommig vinnare Lisbeth Wikström, 49, från Sollefteå som lyckades pricka in 29 av de 34 möjliga danserna. Hon belönades med blommor, ett diplom och en korg fylld med presenter. Flera av dem var frikort till de samarbetande dansställena.

– Det här är ett jättebra imitativ. För att vi ska fortsätta ha en bra danskultur i Sverige så behövs det mer samarbete mellan dansarrangörerna. Det gynnar både dem, dansarna och oss dansband, menade Danne Strandberg, kapellmästare i Martinez som var ett av banden som spelade .

Tanken är att danssamarbetet i Ångermanland ska fortsätta även nästa säsong och avslutas med en dansgala där 2009 års Dansmestare ska utses.