Home | Nyheter | Agneta Olsson firar 30 år på turné

Agneta Olsson firar 30 år på turné

Agneta Olsson firar 30 år som sångerska. Här tillsammans med sin fästman Peter Grundström.

Agneta Olsson är sångerska i Thor Görans samt i den egna solokonstellationen Agneta & Peter som hon har tillsammans med sin fästman Peter Grundström. Hon är född och uppvuxen i Hörnsjö, i de djupa skogarna i Västerbotten, och firar ikväll 30 år som turnerande sångerska. Agnetas dansbandskarriär började 1987 i det lilla festband Toddys i Umeå. Idag har hon många strängar på sin lyra och kan titulera sig sångerska, svensktoppsartist, dansbandsstjärna, turnéledare, företagare och programledare.

Tillsammans med sin fästman Peter Grundström driver de hela sin musikverksamhet själva, de har ett eget skivbolag (ARS Records) och producerar alla skivor själva. Thor Görans är enligt uppgift det enda dansbandet i Sverige med 100 % eget låtmaterial.
– Många frågar mig hur jag orkar. Men jag har haft så fruktansvärt roligt. Det är därför jag fortfarande håller på. Tiden har gått fort, men samtidigt känns det som om jag har varit ute på flera världsomseglingar, berättar Agneta.

Ikväll firar hon sina 30 år på hemmaplanen. I Byahuset i Hörnsjö blir det ett stort jubileumskalas.
– Ja, det blir en helkväll. Jag har valt att slå på med ett stort kalas, men ändå nära och intimt hemma i Byahuset. Biljetterna till middagen är slutsålda. Kvällen blir tillsammans med vänner, familj, publik och fans och jag ska göra en jubileumskonsert till middagen. Men först är det ”Veterandag” på dagen, och då ska jag kramas, prata, umgås med alla jag känner. Och titta på alla fina gamla bilar. Jag är ju född på 60-talet, så det passar utmärkt. Jag älskar gamla raggarbilar, skrattar Agneta.