Home | Nyheter | Andreas har slutat i Highlights!

Andreas har slutat i Highlights!

Andreas Wistrand har slutat som sångare i Highlights! FÅR JAG LOV kan som första tidning och webbsida berätta bakgrunden till uppbrottet, i en exklusiv intervju med Andreas. Det har inom bandet länge varit tal om att splittras, men det blev idag (läs: 21 februari) en överraskning för Andreas att det skulle ske omgående.

– Vi i Highlights har länge strävat åt olika håll och velat olika saker. Till en viss gräns kan man kompromissa inom ett band, men till sist går det inte längre, säger Andreas. Vi har därför talat om att gå skilda vägar. Fast när telefonen ringde idag var jag beredd på att tala om vårens spelningar, men fick istället höra att min tid i Highlights var över från dagens datum.

– Det var minsann den kortaste uppsägningstid jag hört talas om, säger Andreas med skämtsamt tonfall. Så jag är lite besviken över att jag nu inte fick någon tid att tacka alla dansare för åren som gått och riktigt krama om dem! Det känns oerhört tråkigt, jag hade velat visa dansarna den respekten.

Andreas betonar dock att han inte är ovän med övriga medlemmar i Highlights, och önskar dem all lycka med den nye sångaren.
– Det är inga ”hard feelings” mellan oss, även om jag önskar att själva uppsägningen hade skötts snyggare med tanke på dansarnas och min relation.

Sin egen framtid ser han ljust på, han tänker inte lämna estraderna och strålkastarljuset. En del hemliga planer ligger redan och gror, projekt som kommer utgå från glädje och en familjär känsla mellan de medverkande.
– Var det hamnar får vi se, men räkna inte ut mig från dansbandsvärlden än, hälsar Andreas.

Highlights kapellmästare Tommy Gustafsson säger att han är ledsen över att det blev en så hastig avslutning för Andreas i bandet.
– Det var olyckligt att omständigheterna var sådana. Men jag hoppas och tror att Andreas kommer hitta andra musiker att arbeta med, som vill jobba på samma sätt som han, för Andreas är väldigt duktig på det han gör.

Andreas skriver mer om uppbrottet på sin blogg: www.andreaswistrand.se