Home | Nyheter | Bandens nya medlemmar

Bandens nya medlemmar

Det händer en del bland dansbanden just nu. Medlemmar slutar och nya medlemmar börjar. Här nedan presenterar vi lite av det som sker i dansbandsbranschen just nu:

Patrik Nordström, basist i Canyons, slutar i bandet och ersätts av Nicke Fredriksson, tidigare medlem i Claes Lövgrens. Nicke gör sin premiär med bandet under Oktoberfesten i Bjuv den 26 oktober.

• Nystartade dansbandet Radio har kompletterats med två nya medlemmar efter att Adam Warnskog lämnade bandet. Nytillskotten heter Joel Appel som spelar gitarr och Karin Lundh som är sångerska.

Pierre Nilsson, basist i Deléns, slutade i bandet i början av oktober och ersätts av David Percan. David spelar gitarr och basen övertas istället av Christoffer Delén.

Mattias Berghorn har spelat trummor i bland annat Jontez, Drifters och Sandins. Nu blir han ny medlem i Samzons där han ersätter Anders Jensen. Mattias är ordinarie medlem från och med 1 januari 2014, men är med och vikarierar i Samzons i mån av tid under hösten.

• Janders har en ny medlem i Keijo Perkiö som ersätter Christer Jonsson. Christer har spelat i Janders i 26 år och överlämnar nu gitarrspelandet åt Keijo som är en välkänt ansikte i Umeås musikvärld.

• Ny keyboardist i Grabbarna är Magnus Ehnberg som bland annat spelat med Callinaz och Deléns tidigare.

Conny Ohlson, känd från både Fernandoz och The Playtones, börjar den 1 november med Jontez och blir därmed bandets femte medlem.

• Keyboardist i Ankies från Borlänge är numera Erik Månsson. Han har tidigare spelat i bandet som kallar sig för ”Sveriges näst bästa Gyllene Tider”, nämligen Billy.

Peter Enström är ny gitarrist i Chapelle från Ludvika. Han gjorde sin premiär med bandet den 21 september.

• Gitarristen Mats ”Mazze” Morén slutar i Zlips av personliga skäl. Han spelar med bandet oktober ut och gör sin sista spelning den 26 oktober i Skelleftehamn.

Linus Isander, keyboardist och sångare i Umbrella, har även han beslutat sig för att sluta. Linus gör sin sista spelning 26 december i Laxsjö.