Home | Nyheter | Barbados vann årets Manifestpris!

Barbados vann årets Manifestpris!

Årets Manifestpris i kategorin Dansband delades ut igårkväll (fredag), på den stora Manifestgalan på Nalen i Stockholm. Det blev Barbados som med albumet ”Efterlyst” tog hem priset.

Prisutdelare var Melissa Williams samt jurymedlemmen Leif Wibron, Parken Gävle. Barbados spelade på ett privat evenemang och kunde därför inte närvara på galan. Priset togs istället emot av Micke Wennborn, som tillsammans med Py Bäckman skrivit låten Ett mirakel som är vårt på Barbados vinnaralbum.

Motiveringen till priset:
”Årets vinnare är en platta som verkligen passar in i nutidens dansbandsgenre och som känns traditionell och modern samtidigt. Den har en fräsch mix av danslåtar både med influens av pop och rock samt några lugna låtar som tillsammans verkligen lockar fram danslusten. Det här har bandet bakom denna platta visat förr och nu är de tillbaka på allvar.”

FÅR JAG LOV säger grattis till Barbados!

Tävlingen arrangeras av SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter och syftet är att uppmärksamma svensk musik som släpps på oberoende bolag, för att publiken ska få göra nya musikaliska upptäckter.

Jury i kategorin ”Dansband” har i år varit:
Angela Kempher – Danslogen
Lina Haskel – tidningen Får Jag Lov
Liselotte Sivertsen Carlson – sångerska och textförfattare
Michael Nystås – frilansjournalist & f d Dansbandsbloggen
Leif Wibron – dansarrangör/Parken Gävle