Home | Nyheter | Berit segrade i Copycat Singers!

Berit segrade i Copycat Singers!

Segrande Berit Andersson i mitten, med Nanne Grönvall, programledare Lina Hedlund och de övriga tävlande bredvid sig. Foto: Mathias Otterberg/TV3

I de flesta andra sammanhang är det fult att härmas, men inte i Copycat Singers som sänds i TV3. Här är det precis tvärtom. Den som härmas bäst vinner. För i Copycat Singers handlar allt om att sjunga så likt en välkänd artist som möjligt.

Fem tävlande ställer upp i varje program. Kruxet är att även den kända stjärnan finns med i startfältet. Ett antal jurygrupper samt publiken ska sedan avgöra vem som sjunger mest likt aftonens huvudperson. Den första jurygruppen består av bekräftat tondöva medlemmar, en annan innehåller experter som kan allt om den aktuella idolen. Ingen av jurygrupperna får se vem det är som sjunger, originalet eller kopiorna.

Ikväll medverkade Berit Andersson, snart sångerska i Zlips, tillsammans med fyra andra tjejer där alla tävlade om att låta så likt Nanne Grönvall som möjligt. Medan de andra deltagande tjejerna fick lämna programmet, tog sig Berit ända till sista momentet, där hon skulle duellera mot Nanne och där publiken skulle avgöra vem som var Nanne och vem som var kopian.

Det slutade med att Berit fick 29% av rösterna. Dvs. 29% av publiken trodde att hon var Nanne. Med sig hem fick hon därför prissumman som blev på 29 000:- (1000:- för varje procent). Grattis säger vi!