Home | Nyheter | Bingolotto startar dansbandstävling

Bingolotto startar dansbandstävling

Vi berättar om tävlingen i nya numret av FÅR JAG LOV.

Som vi har avslöjat i det nya numret av FÅR JAG LOV (kommer denna vecka till prenumeranterna och 9 april i butik) så startar Bingolotto en dansbandstävling! Missa inte heller programledaren Jan Bylunds personliga danskrönika i tidningen!

Åtta dansband tävlar i Bingolotto och tittarna korar det bästa dansbandet under säsongen. Ja, det blir verklighet när programmet tar ett helt nytt grepp för att locka ännu fler tittare i vår. Larz-Kristerz, Scotts, The Playtones och Elisa’s är några av banden som slog igenom när Dansbandskampen arrangerades i Sveriges Television. Men sedan sista säsongen sändes 2010 har tv-intresset för dansband varit ljumt, förutom i Bingolotto som väljer att bjuda på dansband i sitt program.

– Vi märker en klar ökning av antalet tittare när vi har dansband med. Det blir ett väldigt levande och roligt program, särskilt när folk dansar överallt, säger producenten Jesper Lögdahl.

Och nu väljer Bingolotto att än mer slå ett slag för unga dansband på väg upp genom att under sju söndagskvällar i vår, med premiär söndag den 21 april, anordna en dansbandstävling under programmet. Totalt åtta dansband tävlar, två band per program, och ett av banden går vidare till någon av de två semifinalerna som sedan mynnar ut i en final söndag den 2 juni.

Radio- och tv-profilen, tillika mångårige FÅR JAG LOV-medarbetaren, Thomas Deutgen blir coach under tävlingen och ger fakta och omdöme om de tävlande banden. Men precis som i Dansbandskampen är det publiken som har makten. Efter att det sista av de två tävlande banden spelat klart får tv-tittarna ringa in och rösta på sin favorit under cirka tio minuter.

– Jag tycker Bingolotto gör helt rätt. Det här är otroligt glädjande för branschen. Det är viktigt att visa att det inte bara finns band som spelat i 50 år utan att det faktiskt finns en tillväxt av många unga, nya band som spelar både moget och modernt, säger Thomas Deutgen.

De tävlande banden är välkända för FÅR JAG LOVs läsare: Callinaz, Voize, Mingos, Deléns, Excess, Dreams, Canyons och Framed.

– Att vi i Bingolotto gör den här tävlingen känns helt rätt. Det blir förhoppningsvis fler tittare och ett spännande tävlingsmoment där den som ringer in också har chans att vinna, exempelvis en resa, säger Jan Bylund, programledare för Bingolotto.

Tävlingsordningen blir:
21 april – Callinaz + Voize
28 april – Mingos + Deléns
5 maj – Excess + Dreams
12 maj – Canyons + Framed
19 maj – semifinal
26 maj – semifinal
2 juni – final