Home | Nyheter | Bistert besked när Malung ställer in

Bistert besked när Malung ställer in

FÅR JAG LOVs nye chefredaktör Thomas Deutgen om krisen i Malung:

Idag kom beskedet som nog många väntat på, arrangörerna bakom Dansbandsveckan i Malung meddelar att de ställer in hela sin vecka i år, inkl alla kringaktiviteter i och runt samhället. Ett dråpslag för bygden, även om själva Dansbandsveckan är solid efter många lyckosamma år. Tufft för alla entreprenörer i trakten som mer eller mindre levt på vecka 29, nu uteblir inkomsterna och publiken helt.
Och självklart otroligt tråkigt för de tiotusentals danssugna från hela Norden som vanligtvis vallfärdar till det lilla samhället.
Också branschens idag största pris, Guldklavegalan, ställs eventuellt in. Besked lämnas av Malungarrangörerna nästa vecka. Klart är dock att SR inte sänder några publika evenenang under sommaren.
Det här sänder en enormt bister, men också tydlig, signal till hela dansbandsbranschen; lägg såväl dansskorna som gnussen på hyllan i sommar!

För även om regeringen och Folkhälsomyndigheten skulle komma med lättnader i restriktionerna, till låt oss säga 500 personer, är ju dans något av den mest smittspridande aktivitet som finns och bör därmed inte utföras. Droppsmitta deluxe med okända människor som tätt intill dansar med varandra måste nog anses som förkastligt under tiden pandemin härjar.

Att en redan tuff bransch nu får det ännu tuffare gör inte saken lättare. Jag lider med arrangörer och band, men konstaterar att vi bara kan hålla ut och fortsätta tvätta händerna. Så kanske det kan bli bugg igen i höst. Och en Dansbandsvecka i Malung 2021….
/Thomas Deutgen, chefredaktör FÅR JAG LOV