Home | Nyheter | Boogart gör comeback under retromara

Boogart gör comeback under retromara

Den 11-12 november 2016 anordnas Retromaran på Göransson Arena i Sandviken. Där kommer sex stycken band att stå för musiken under 14 timmar, varav Boogart är ett av dem. I år blir det 10 år sedan det populära dansbandet, som var ett av Sveriges mest framgångsrika moderna dansband, gjorde sin sista spelning på Estraden i Gävle. Nu återförenas de för en kväll och spelar på Retromaran tillsammans med Wahlströms, Casanovas, Perikles, Expanders och Voyage.

Och det finns en tanke bakom vilka band som medverkar på maran. Casanovas, Expanders och Perikles bildades alla under 70- och 80-talet. Wahlströms har i år gjort comeback på dansbanorna och Voyage hämtar mycket inspiration från 80-talet, även om bandet i sig är betydligt yngre.

– Retro är populärare än någonsin. Sällan tidigare har vi låtit oss inspireras så mycket av hur det var förr. Gammalt blir som nytt. Vi tog fasta på det och bestämde oss för att skapa ett dansevenemang utöver det vanliga, där gammalt och nytt får mötas. Massor av band, massor av musik och massor av dansare i en härlig blandning, säger Tomas Wiklöf och Per Westermark på ToPe Dans i ett pressmeddelande idag.

– Massor av dansare behöver förstås massor av plats. Vi valde därför Göransson Arena, Sandvikens nya fina inomhusarena med plats för flera tusen personer och en yta tre gånger så stor som Globen. Till sist valde vi en lämplig helg. Efter marasäsongen, men innan advent och allt julstök.

Duon har tillsammans anordnat danser i Sundsvall i flera år, bland annat på Folkets Park i Sundsvall och på Skönsbergs Folkets Hus (som också ligger i Sundsvall). Med Retromaran gör de sin största satsning hittills. Deras tanke är inte i första hand att Retromaran skall bli ett regelbundet återkommande evenemang, men om dansarna gör den till en stor succé så utesluter de inte helt möjligheten att kanske någon gång i framtiden göra om det.

De poängterar också att det naturligtvis inget är något danstvång under Retromaran.
– Det går precis lika bra att sitta på läktarna och lyssna på massor av bra musik. Det finns flera tusen sittplatser!