Home | Nyheter | Boogie Woogie-EM i Enköping i helgen

Boogie Woogie-EM i Enköping i helgen

På lördag 23 november står Sverige som värdland för europamästerskapen i Boogie Woogie. Mästerskapet hålls i Idrottshuset i Enköping och det är Ena Bugg & Swing som är arrangörsförening.

Det är dansare från de 13 nationerna Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Polen, Ryssland, Schweiz, Ukraina, Slovakien och Sverige som gör upp om medaljerna och titeln europamästare 2013, i de tre åldersklasserna Juniors, Main class och Seniors.

I augusti gick världsmästerskapen i samma gren av stapeln i Stuttgart, Tyskland och Sverige knep både guld- och bronsmedalj i juniorklassen med dansarna Pontus Spelmans och Lena Magnusson samt Nils Andrén och Jennifer Dolleris. Målet är att knipa guldmedaljen även på EM, och av sammanlagt sju svenska juniorpar så hoppas Sverige ta minst hälften av de sex finalplatserna.

Även i vuxenklassen är Sverige en ledande nation och på VM i Stuttgart var tre av våra par i final. Silverplatsen intogs av svenskarna Pontus Persson och Isabella Gregorio. Parets mål är att slå de regerande världs- och europamästarna från Norge och få inta förstaplatsen nu när mästerskapet går på hemmaplan.

I samband med EM i Boogie hålls även en världscup i Lindy Hop Main och Lindy Hop Juniors.