Home | Nyheter | Charlotte Perrelli och Edward af Sillén kommenterar

Charlotte Perrelli och Edward af Sillén kommenterar

Edward af Sillén och Charlotte Perrelli kommenterar Eurovision Song Contest i maj. Foto: Janne Danielsson/SVT och Stockhouse

För 20 år sedan vann Charlotte Perrelli Eurovision Song Contest i Jerusalem med ”Take me to your heaven”. Nu reser hon tillbaka till Israel för att pröva på jobbet som kommentator till de direktsända tävlingarna i Tel Aviv tillsammans med Edward af Sillén.
– Det här ska bli väldigt roligt att få göra. Att få komma tillbaka till Eurovision i en helt annan roll och dessutom få jobba med Edward igen. Det kommer garanterat bli mycket skratt och jag hoppas tittarna kommer att gilla oss som duo, säger Charlotte Perrelli.

För Edward af Sillén är det nionde gången på jobbet och han är laddad inför uppdraget.
– Det känns urkul att få återvända till båset och leda tittarna genom årets roligaste, mest galna musiktävling. Att få Charlotte med mig, tillbaka till den historiska mark där hon för exakt 20 år sedan vann guldet, känns underbart. Jag tror att vi kommer få väldigt roligt tillsammans och vi ska guida tittarna med glädje, kunskap och stor kärlek till evenemanget, säger Edward af Sillén.

Röstningsavlämnare på hemmaplan är Eric Saade, ett jobb han gjorde första gången 2010.

Eurovision Song Contest sänds i SVT1:
Tisdag 14 maj kl 21:00 – Semifinal 1
Torsdag 16 maj kl 21:00 – Semifinal 2 (John Lundvik tävlar för Sverige)
Lördag 18 maj kl 21:00 – Final