Home | Nyheter | Chris gör solodebut

Chris gör solodebut

Chris Andersen, gitarrist i Nya Vikingarna, släpper en egen singel. Foto: Öyvind Lund

Chris Andersen, gitarrist i Nya Vikingarna, släpper en solosingel. Solodebuten ”Ung å dum” är producerad av hitmakaren Anders Hansson.
– Jag och Anders fann varandra när vi var i USA för att spela in Nya Vikingarnas album, som Anders också har producerat, berättar Chris för FÅR JAG LOV.

”Ung å dum” har han skrivit tillsammans med just Anders (som även ligger bakom ”Det gör ont” med Lena Philipsson, ”Release Me” med Agnes, samt låtar till bl a Orup, Tomas Ledin, Magnus Uggla, Cher, BWO och Alcazar) och Peo Thyrén (som skrivit ”Dansa i neon” till Lena Philipsson, samt en mängd hits till Carola, Jan Johansen, Noice och Sha-Boom m fl).

Ända sedan Chris slutade i Sannex för omkring tio år sedan har han haft olika soloprojekt på gång och 2010 var han finalist i Idol. Och han ser inga problem i att förena en solokarriär med jobbet som gitarrist i Nya Vikingarna.
– Det ena behöver inte utesluta det andra, konstaterar Chris.

Nya Vikingarnas album ”Kramgoa låtar 30” släpps på fredag och Chris solosingel om cirka en månad. På sikt är det tänkt att bli ett komplett album. Countrymusik har alltid legat Chris varmt om hjärtat, och han hoppas på att kunna nå ut till en stor publik med sin egen version av modern countryrock på svenska.