Home | Nyheter | Christer och Vikingarna återförenas om 100 dagar!

Christer och Vikingarna återförenas om 100 dagar!

Christer Sjögren återförenas med Vikingarna om 100 dagar, den 21 juli. Foto: Pressbild/Peter Knutson

Om precis 100 dagar – lördagen den 21 juli – är det dags för Christer Sjögren och Vikingarna att återförenas för en enda dag på svensk mark. Detta äger rum på Dansbandsveckan i Malung, på bana 2, där de delar scen med Gunhild Carling Family.

Det blir även några andra spelningar i Norden, bl.a. 6 juli på Seljordfestivalen i Norge. Christer Sjögren är dessutom aktuell som deltagare i TV4:s ”Så mycket bättre” som spelas in i sommar och sänds i höst. Övriga deltagare som är klara för programmet hittills är: Charlotte Perrelli, Albin Lee Meldau, Eric Gadd, Linnea Henriksson och Stor.

Vikingarna lades ner 2004, efter en nästan 50-årig historia. Från början hette de The Vikings, men bytte till det svenska namnet 1964. Under 70-talet sålde de guld och toppade Svensktoppen flera gånger. 1978 tog Christer Sjögren över sången efter Stefan Borsch, och 80-talet blev ännu ett framgångsrikt decennium för värmlandsbandet.

Förra året spelade konstellationen Nya Vikingarna på Dansbandsveckan, tanken var att Christer Sjögren endast skulle göra ett gästframträdande. Men eftersom sångaren Kenneth Wahlberg var sjukskriven så tog Christer Sjögren över mikrofonen hela spelningen.