Home | Nyheter | Country: Jill Johnson leder nytt countryprogram i SVT!

Country: Jill Johnson leder nytt countryprogram i SVT!

I höst börjar SVT spela in ett nytt program i countryns huvudstad Nashville. Svenska artister besöker svenska countryartisten Jill Johnson i den amerikanska södern och har med sig en egen utvald countrylåt som de sedan ska tolka och framföra tillsammans.

– Rent generellt är countrymusiken rik på berättelser. Min förhoppning är att vi i varje program ska utforska låtens ursprung och komma in på större frågor om livet, säger Jill Johnson till SVT.

Jill Johnson, som var programledare för Melodifestivalen 2005, har varit mycket i Nashville och spelat in egna album där. De senaste 13 åren har hon besökt staden två till tre gånger om året. I förra numret av FÅR JAG LOV (1-2013) bjöd vi på en stor intervju med amerikanska countrystjärnorna Rascal Flatts – och även med Jill Johnson, som just har släppt en duett med Rascal Flatts.

I programmet kommer tittarna följa med till olika platser runt Nashville som haft betydelse för countryn.
– Nashville är signifikant för countrymusik. Det är en musikupplevelse att bara vara där och jag kommer fungera mer som en guide än som en renodlad programledare, menar Jill Johnson, som också säger att countryn är större i Sverige än vad man tror.

Hon fortsätter:
– Det är en oerhört bred musikgenre. Många förknippar den med dansbandsmusik och ser den som banal men för mig är First Aid Kit renodlad country.

FÅR JAG LOV tror och hoppas ändå att programmet kommer tilltala även oss som både dansar och älskar countrymusik. Jill Johnsons nya program är tänkt att gå i sex delar och ska börja sändas i SVT1 i januari 2014.

Läs mer här: http://www.svt.se/kultur/musik/jill-johnson-leder-countryprogram-i-svt-1