Home | Nyheter | Country: Magnus Erikson har gått bort

Country: Magnus Erikson har gått bort

Magnus Erikson och Dwight Yoakam (t.h.) på Cirkus i Stockholm 2012.

Magnus Erikson och Dwight Yoakam (t.h.) på Cirkus i Stockholm 2012.
Foto: Lina Haskel

En av de viktigaste kuggarna i Countrysveriges maskineri, Magnus Erikson, har lämnat oss.

På 80-talet var Magnus Erikson en av de starkast drivande krafterna inom kristen musik, han arbetade med både internationella och svenska artister, som Carola och Edin-Ådahl.
– Det var tack vare Magnus Erikson som vi i Edin-Ådahl kunde börja spela på heltid. Många artister har honom att tacka för mycket av sina framgångar. Han var den som möjliggjorde turnerandet och gav ut skivorna. Att tänka utanför boxen var hans stora grej, han ville att musiken skulle nå utanför kyrkorna. Att hyra Scandinavium var otänkbart före hans tid, säger musikern Simon Ådahl till den kristna tidningen Dagen.

På senare år var det till stor del Magnus förtjänst, genom MEP Music, att vi i Norden fick uppleva konserter med stora amerikanska countryartister som Brad Paisley, Dwight Yoakam, Leann Rimes, Rascal Flatts, Alan Jackson, The Band Perry och Lady Antebellum.

Magnus var mycket uppmuntrande inför uppstarten av Får Jag Lovs countryavdelning, som startades 2013. Vi har också haft ett mycket gott samarbete framförallt i samband med Får Jag Lovs exklusiva intervjuer med countryns storheter.

Magnus Erikson blev 58 år. Vi kommer att sakna honom och våra tankar går till hans familj.

/Lina Haskel
Chefredaktör, Får Jag Lov
(Country- och rockabillyredaktör 2013-14)