Home | Nyheter | Dags att anmäla sig till Härnösand Grand Prix 2011

Dags att anmäla sig till Härnösand Grand Prix 2011

Förra årets vann Dreams ”Härnösand Grand Prix”, de lyfte taket på tältet och fick spela tillsammans med Scotts i sin nonstop-vinst på avslutningskvällen. På årets festival kommer även förra årets tvåor Voyage att spela.

Så om du och ditt band precis som Dreams vill få en rejäl skjuts i karriären, anmäl er till Härnösand Grand Prix 2011. Nu söker arrangören dansband i alla kategorier som vill stoltsera med denna titel ett år framåt. Förutom äran att ha blivit vald av en jury där branschen i högsta grad kommer att vara representerad (offentliggörs framöver) en nonstop-spelning på avslutningsdagen av Dansbandsfestivalen, en mängd fina priser från olika företag i musikbranschen. en spelning på Parkaden i Härnösand hösten 2011.

Så här går tävlingen till: Sex band väljs ut till omröstning på hemsidan. Dessa presenteras senast 30/4 på www.dansbandsfestivalen.se. Omröstning sker på hemsidan. De fyra banden med flest röster får komma till Härnösand och en dansuppgörelse. Alla band får spela två danser där en låt ska vara en originallåt. Två band kommer till final där de spelar ytterligare två danser. Tävlingsarrangören kommer i år att trycka extra på bandens förmåga att välja dansanta originallåtar som passar bandets profil. Så i första momentet tävlar man med denna låt ihopsatt med en valfri parlåt i en dans. Precis som på riktigt ute på dansbanorna.

Anmälan ska ske senast den 15/3 och den ska innehålla demo eller annan inspelning (gärna filmat material, men ej krav), kontaktinformation (kontaktperson, e-post, telefon, postadress, hemsida, ev bokningsbolag), pressmaterial (eller hänvisning till var detta kan hämtas), utgångsort för bandet samt en motivering: ”Varför är just ni årets Dansbandskomet 2011?”.