Home | Nyheter | Dags att anmäla till Härnösand Grand Prix 2012

Dags att anmäla till Härnösand Grand Prix 2012

Nu är det återigen dags att kora årets dansbandskometer. 2010 vann Dreams den titeln och 2011 Excess, kanske det är er tur i år? Nu söker arrangören för tävlingen dansband i alla kategorier som vill stoltsera med denna titel under ett år framåt.

Förutom äran att blivit vald till ”Årets dansbandskomet 2012” finns en mängd fina priser från musikbranschen bl a en spelning på Parkaden i Härnösand under hösten 2012 samt en spelning på 30 minuter i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung 2012. Och sist men inte minst, plats på scenen under festivalens finalkväll.

Så här går tävlingen till:

– Sex band väljs ut av en jury för vidare omröstning via http://www.dansbandsfestivalen.se/. Dessa band presenteras senast 30 april.

– De fyra band som får flest röster är välkomna till Härnösands Dansbandsfestival och finalen i Härnösand Grand Prix 2012 lördag 14 juli. Alla band spelar två danser varav en låt ska vara en originallåt.

– Därefter sker en omröstning av publiken och en branchjury som sedan meddelar vilket band som får titeln under 2012.

Anmälan sker senast 11 mars till carola@dansbandsfestivalen.se. Den ska innehålla: Demo eller annan inspelning, kontaktinformation, utgångsort på bandet samt en motivering till ”Varför är just ni årets dansbandskometer?”.

Härnösand Grand Prix 2012 arrangeras av Härnösands Dansbandsfestival.