Home | Nyheter | Dags att börja skriva låtar!

Dags att börja skriva låtar!

Nu är det dags att ta fram instrumenten och börja komponera låtar till Melodifestivalen 2014. Den 3 september öppnar tävlingen för uppladdning av låtar. En nyhet för året är en satsning på fler kvinnliga upphovsmän.

Melodifestivalen kommer i år arbeta för att få fler kvinnliga upphovsmän att delta i tävlingen. I branchföreningen STIM är 20% av medlemmarna kvinnor och Melodifestivalen vill inte vara sämre. Därmed ska minst 20% av bidragen utvalda av urvalsjuryn ur Ordinarie tävling ha en eller flera kvinnliga upphovsmän.

Mellan den 3-18 september är landets alla låtskrivare välkomna att ladda upp ljudfiler på www.svt.se/melodifestivalen. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till ”Allmänhetens tävling”. Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till ordinarie tävling. I båda fallen är det melodin som tävlar.

I Melodifestivalen tävlar 32 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 15 låtar bland de inskickade bidragen till ordinarie tävling samt 1 bidrag inskickat till allmänhetens tävling. Övriga 16 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 16 ingår vinnande artist (dock inte med vinnande låt) från ”Svensktoppen Nästa 2013” som garanteras en plats i årets tävling.