Home | Nyheter | Dansbanden sänder live på nätet!

Dansbanden sänder live på nätet!

Larz-Kristerz riggar upp inför sin livesändning. Foto: Larz-Kristerz

UPPDATERAD 28 MARS 2020 KL 21.23
Läget i dansbandsbranschen, och samhället i övrigt, har ju förändrats mycket den senaste tiden med tanke på spridningen av Coronaviruset. I princip alla danser har ställts in, vilket gör att både dansställen och dansband är utan jobb och inkomster. Nu har några dansband bestämt sig för att under denna ofrivilliga ledighet anordna livestreamade event på Facebook och Youtube:

Perikles
Den 21 mars kl 17.00 blir det en livesändning på Facebook MelodyMusic’s lokaler i Landskrona. Lars ”Lunkan” Lundgren och Joachim Sehlin från Perikles kommer att medverka där tillsammans med Bosse Nilsson från Prebens Pågar och MelodyMusic. Det blir snack, musik, önskelåtar och kanske en och annan vits. Eventuellt dyker det även upp fler gäster.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/PeriklesPagar/

Larz-Kristerz
Den 21 mars kl 18.30 sänder Larz-Kristerz live hemifrån Älvdalen, både på Facebook och Youtube. Det blir hemliga gäster, galna upptåg, man kommer att kunna önska låtar och dessutom lär det spelas låtar från den kommande skivan!
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/LarzKristerz/videos/582094942515922/
Länk till livesändningen på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4hl9dwgKBz4

Shoodix
Den 21 mars kl 19.00 gör dansbandstrion Shoodix från Skåne en livespelning på Facebook. De riggar upp och gör en vanlig, fast kortare, spelning.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/shoodix/

Likes
Den 24 mars kl 19.00 spelar Likes live på Facebook. Bandet har vanligtvis en regelbunden livesändning just på tisdagar, med en eller några medlemmar. Nu på tisdag kommer dock hela bandet finnas på plats för att spela för sina tittare.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/bandetlikes/

Callinaz
Den 26 mars kl 18.30 blir det en livestream med Callinaz. Först lite snack, Sedan en ”livestreams-webshop” där man i realtid kan ni beställa produkter från bandets shop. Därefter blir det livemusik i 2 x 45 minuter. Inspelningen kommer att ske på Norrehus i Klippan.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/Callinaz/

PHs
Den 26 mars kl 19.00 får vi hänga med in till PHs i deras studio.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/PHsdans/

Blender
Den 27 mars kl 19.00 sänder Blender live från kapellmästare Lasse Lundberg Jacobs balkong. Det blir ett livestreamat samkväm med prat om livet just nu, framtidsplaner, nya låtar, skivor, 20-årsjubileum och tävlingar. Dessutom kommer de att spela lite. Anna Engh, som skrivit många av Blenders låtar, kommer att hålla i livesändningen och agera moderator.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/blender.fansida/

Casanovas
Den 28 mars kl 17.00 sänder Casanovas live från Motala och de kommer att bjuda på livemusik, soffhäng med utlottningar från sin shop det kan även bli auktion! Ni kan under sändning höra av er med frågor och låtönskningar.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/casanovasdans/

Fernandoz
Den 28 mars kl 18.00 blir det en livesändning med Fernandoz på Facebook. De kommer att prata om bandet, spela låtar på begäran och ha utlottningar och tävlingar.
Länk till livesändnigen på Facebook: https://www.facebook.com/Fernandoz-Orkester-396836283774635/

Holidays
Den 29 mars kl 11.00 kommer Holidays att bjuda publiken på en liten livekonsert. De kommer bland annat att bjuda på de låtar som är mest efterfrågade på sina danser.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/Holidaysorkester

Micke Ahlgrens
Den 29 mars kl 18.00 bjuder Micke Ahlgrens upp dans över nätet. De kommer att spela dansmusik (precis som vanligt), men i pausen dyker en gäst upp och i det andra setet blir det önskelåtar. Du kan önska det du vill höra i kommentarsfältet på Facebook, där livestreamen kommer att äga rum.
Länk till livesändningen på Facebook: https://www.facebook.com/MickeAhlgrens/