Home | Nyheter | Dansbanden som byter medlemmar

Dansbanden som byter medlemmar

Många dansband byter medlemmar nu. En del slutar samtidigt som andra börjar. Här är en del av det som händer just nu:

Mårten Nordström gjorde i fredags sitt sista jobb som keyboardist i Excess. Eftersom han under en längre tid har haft ryggproblem, har han tagit det svåra beslutet att kliva av bandet som han en gång var med och startade.

Stefan Hallberg, som bland annat har spelat i Chapelle och Junix, är ny gitarrist i Backstage från Karlstad.

Rickard Alerstedt, som spelar steelguitar och gitarr, samt Håkan Larsson som spelar trummor, är nya medlemmar i Skåningarna.

Jonathan Westling har meddelat att han kommer att sluta som trummis i Finix. Den 15 januari i Bollstabruk gör han sin sista spelning med bandet. Hans ersättare heter Steve Sherlock och gör sin premiär med Finix den 31 januari då bandet spelar på M/S Viking Cinderella.

Urban Wallin som en gång var med och startade Rios, är nu tillbaka som basist i bandet, efter Håkan Nordgren som efter drygt 20 år valt att hoppa av.

• Saxofonist Gunnar ”P-G” Einarsson har slutat i Junix. Hans sista jobb blev i Brunnsparken i Örebro den 1/12. Nicklas Dahlin, en 28-åring som spelat i både storband och coverband, har ersatt honom. Nicklas gjorde sin premiär i bandet på Fyris Park i Uppsala på trettondagsafton. Förutom saxofon spelar han även flöjt, gitarr och sjunger.

• Efter 4 år har Johan Andersson bestämt sig för att sluta med turnerandet och lämnar därför jobbet som trumslagare i Scotts. Johan kommer att vara med bandet tills dess de hittar hans ersättare.

Anton Dimitrov är ny medlem i Ninnas orkester. Han skall spela leadgitarr, sjunga och köra. Anton har tidigare spelat i Line & Grabbarna förut men är alltså nu fast medlem i Ninnas.

Stefan Lundh slutar som keyboardist i Glenn-Endys eftersom han har svårt att kombinera sitt nya jobb med spelandet.