Home | Nyheter | Dansbandens nya bussar

Dansbandens nya bussar

Invändigt i Titanix’s nya buss.

Det pågår mycket när det gäller nya turnébussar just nu. Många band byter bussar och påbörjar inom kort sina turnéer i nya fordon.

Titanix har byggt om en 15-meters Volvo B10M Vanhool, som tidigare gått efter E4 i norra Sverige. Nu är bussen inredd och uppbyggd enligt bandets önskemål, där LED-ljus inuti hela bussen sparar ström och DVD-spelare med skärm i varje säng roar bandmedlemmarna medan de vilar. Baktill finns ett godsutrymme med bakgavelhiss, som sparar många tunga lyft.

Direkt från lackering – Titanix nya buss.

Jannez åker numera i en gulfärgad Volvo B12M, årsmodell 2004, med kaross från Carrus, som från början rullat i Uppland och på senare tid varit en specialombyggd tvåaxlig godsbuss som trafikerat trakterna av Gäddede i Jämtland.

Callinaz har investerat i en Mercedes Sprinter, en mindre buss som har ett förflutet åt både Scotts och Zekes, men som även nyttjades av hårdrocksbandet Rammstein under en Tysklandsturné.

kindbergs_buss_300

Kindbergs nya buss.

Kindbergs har äntligen fått sin efterlängtade buss, en Scania K113 Ayats Bravo. Bandet har under den senaste tiden varit tvingade att åka med en mindre skåpbil och släp, men nu (efter en del problem och förseningar) är nu den nya bussen äntligen på väg att bli klar.

Bussen har två våningar och innehåller både ett mindre kök och en flott övervåning där bandet åker i första klass.

kindbergs_buss2_300

Interiör i Kindbergs nya buss.

Kindbergs förra buss, ägs numera av Pure Divine, som köpte den i samband med att de deltog i Dansbandskampen 2010.

Samzons har gått från Mercedes till Mercedes, och har efter sju år i en Mercedes 711 bytt upp sig till en större, Mercedes 1120.

Jive åker sedan i höstas i Perikles förra buss, en Volvo B10M Vanhool av årsmodell 1990.

Shake’s nya buss.

Perikles i sin tur har köpt en Scania K124E dubbeldäckare som tidigare varit hemmahörande i Boden.

Vågar vi gissa att Shake är det enda dansbandet som har lackerat motorn i grönt?

Även Shake har jobbat länge med sin nya buss. Men om några veckor är den besiktigad och klar, och då påbörjar bandet sina turnéer i denna istället. Bussen är en Volvo B12M med kaross från Vanhool som noggrant byggts upp, och byggts om, för att bli den buss som de själva vill ha.

Eftersom Titanix’s nya buss nu är klar, är deras tidigare turnébuss nu till salu. Det är även deras förra buss, som numera ägs av dansbandet Dreams från Gullspång.

Dreams säljer sin buss.

Och Nova kan nu stoltsera med att åka omkring i Vikingarnas turnébuss, som specialbyggdes för dem 1987. Därefter har den även använts av Junix under en period.