Home | Nyheter | Dansbandet Backstage gör comeback

Dansbandet Backstage gör comeback

gwendolyn_backstageGwendolyn Tellfors (f.d. Päivärinta) gör comeback med sitt dansband Backstage som tidigare var aktiva mellan 2004 och 2006. På lördag smygstartar de på dansbandsforumet på Statt i Söderhamn. Gwendolyn finns då på scenen tillsammans med Johan Kronesäter som har mångårig erfarenhet från dansbandsbranschen och som även är en duktig ljudtekniker.

Backstage startar som duo men kommer i framtiden eventuellt att utökas till ett komplett band.

Gwendolyn berättar för FÅR JAG LOV:
– Vi repar mycket nu och premiären var egentligen planerad till 14 november i Sunne. Men så fick vi erbjudandet om att få komma upp till Söderhamn och det tackade vi inte nej till.

– Vi jobbar nu på vår kommande singel som ska släppas i januari 2016. Vårt mål är att spela på deltid till en början men vi är inte främmande för att utöka till heltid, fortsätter hon.

Johan, som tidigare varit medlem i dansbandet Sixties, berättar:
– Det är riktigt kul att nu få spela musik som jag dessutom själv dansar till när jag hinner. Och att jag nu får jobba med Gwendolyn gör ju att jag lyfter mig själv – både med gitarrspelet och arrangemangen.

Backstage (nu liksom då) spelar moderna, dansanta poplåtar och även en del countryinspirerat med mycket attityd. Kravet är att det ska vara bra danslåtar.
– Jag är ju trots allt svensk mästare i singel och dubbelbugg 1992 och 1993, berättar Gwendolyn som dessutom var sångerska i Blender när det bandet startade 2002.