Home | Nyheter | Dansbandet Trerix-öset återuppstår – efter 33 år

Dansbandet Trerix-öset återuppstår – efter 33 år


Under Sveriges nordligaste musikfestival, Dansklacken på Dosan 2017 i Karesuando, återuppstår dansbandet Trerix-öset. Senast bandet uppträdde var för 33 år sedan, när de gjorde en avskedskonsert på Karesuando marknad 1984. Trerix-öset var nydanade på sin tid med en mångkulturell profil. Bandmedlemmarna sjöng på svenska, samiska och finska och hade publik i både Sverige, Norge och Finland. Bandets hits spelas fortfarande och deras fans har efterfrågat fler spelningar. Deras återuppståndelse är efterlängtad.

– I Dosan ekar deras musik fortfarande i träpanelen. Det kommer att bli en magisk kväll, säger Emil Juuso, en av arrangörerna i ett pressmeddelande.

Smygpremiär för Trerix-öset var det i torsdags inne på Dosan. Det var en gratis spelning för alla åldrar och det evenemanget kommer att ingå i en dokumentärfilm om bandet. Finalen för Trerix-öset är idag lördag den 29 juli klockan 00.00.

– Jag är förväntansfull, säger Gerda Eliasson, elbasist i Trerix-öset. Det ska bli härligt att få stå på scen, jag minns känslan. Det ska bli jättekul att få se alla de äldre i publiken, de som sett oss tidigare och också få spela för den yngre generationen.