Home | Nyheter | Dansbandskonserter i Finland

Dansbandskonserter i Finland

san_marino_linda_press

Dansbandet San Marino & Linda kommer från Österbotten i Finland. Bandet San Marino grundades 1986 med medlemmar från Maxmo Spelemän. Man saknade dock ett namn på bandet, så en namntävling utlystes. 55 förslag inkom men medlemmarna i bandet tog sig ändå friheten att välja ett helt annat namn – San Marino. En av orsakerna var att et i början av 50-talet fanns en dansorkester i Maxmo som hette Marino. 1994 fick de sångerskan Linda Backgren-Holm med sig och då fick bandnamnet tillägget ”& Linda”.

san_marino_linda_vagskalBandet har flera kopplingar till Sverige. Dels så sjunger de på svenska, de spelar på Dansbandsveckan i Malung och dels så har Martin Klaman producerat bandets senaste album ”Vägskäl” som nyligen släpptes.

Nu gör bandet ett försök att nå en publik som kanske inte vill dansa. Precis som bland annat Flamingokvintetten har gjort testar de nu på ett koncept med dansbandskonserter. De gör tre konserter i på lika många platser i Österbotten, med start i Nykarleby lördagen den 24 januari. Därefter även i Bergö och Karleby.

– Vi bjuder på våra danslåtar och kryddar med lite allsång och roliga historier från åren som gått, berättar ursprundsmedlemmen Stefan Sandqvist för Svenska Yle.