Home | Nyheter | Dansbandsmusiker sökes

Dansbandsmusiker sökes

Är du ledig musiker som skulle vilja spela i dansband? Om du hanterar gitarr, keyboards eller trummor så har du nu möjlighet att söka jobb i några av landets orkestrar. Mannerz, Blender, Thor Görans, Excess, Voyage och Skåningarna söker nämligen nya medlemmar.

Mannerz söker gitarrist
Eftersom Henrik Falsin efter sex år i Mannerz valt att kliva av bandet, då antalet spelningar ökat och därmed även avståndet hem till familjen, söker de nu en ny gitarrist. Mannerz söker därmed en gitarrist som behärskar många olika spelstilar och det är dessutom ett stort plus om du även kan sjunga.
”Vi ser gärna att du är max 40 år då vi är i 30 års åldern”, skriver bandet på sin Facebooksida. Utgångsorten för bandet är Stockholm men det är inga hinder om du bor på annan ort.
Är du intresserad? Kontakta Mannerz på info@mannerz.se.

Blender söker keyboardist
Olle Tidholm i Blender har tagit beslutet att avsluta sin karriär som turnerande musiker. Han är idag 21 år och var endast 18 år fyllda när han började spela med Blender. Bandet söker därför en ny keyboardist, som vill spela på heltid, vilket innebär omkring 140 spelningar per år.
”Du bör vara duktig, lättlärd, ha ett brett musikaliskt kunnande då vi spelar allt från pop till boogie woogie och blues. Du ska ha koll på ljud gällande synthar, orgel, piano etc. samt gärna någon form av tidigare arbetslivserfarenhet. Du bör vara glad, social, trevlig, ärlig och du ska gilla att stå på scenen. Ett extra plus om du innehar körkort för tungtrafik och haren bra sångröst.”
Låter det intressant för dig eller känner du någon som kan passa för detta? Skicka ett mail till info@blender.se eller mats@nojeskallan.se.

Thor Görans söker trummis
Thor Görans, som är ett riksturnerande dansband med ca 100 spelningar per år runt om i hela Norden, söker en trummis. Bandet utgår från Örnsköldsvik, men du behöver inte bo i Norrland för att spela med bandet som gör väldigt många turnéer söderut under året.
I deras efterlysning efter en ny medlem står det: ”Bandet sätter stor vikt vid personliga egenskaper: Som att du är lättsam, trevlig, glad, ärlig, positiv och lättlärd. Du ska tycka om att stå på scenen och tycka om att spela i dansband.”
Skicka en intresseanmälan, ett CV, berätta vem du är och skicka gärna med filmklipp/ljudfil till mats@nojeskallan.se.

Excess söker sologitarrist
Om du är en duktig sologitarrist som helst också är sångkunnig, kan du söka jobb i Excess. Har du dessutom körkort för tung trafik är det ett plus. I övrigt bör du vara glad, social och gilla att stå på scen. Excess utgår från Huskvarna och turnerar i hela Sverige och spelar även på båtarna. Spelningar förekommer både under veckodagarna och helger.
Passar detta in på dig så skicka ett ljudprov och bild tillsammans med info om dig själv till kontakt@excess.se.

Voyage söker gitarrist och trummis
Voyage från Stockholm söker två musiker, dels en sångkunnig gitarrist, dels en trummis som kan tänka sig sjunga och lägga kör. Båda bör vara 30-45 år och utgå från Stockholm med omnejd. Voyage skriver att körkort och glimten i ögat är krav, medan ljud- och ljuskunnande är ett plus, liksom erfarenhet av turnerande, roddande och att ha kämpaglöd.
”Du ska behärska alla typer av genrer, då vi är ett väldigt allsidigt band. Vi hittar vårt sound från 80-talet till dagens hits”, skriver Voyage.
Skriv till liv.hansson@outlook.com om detta är något för dig.

Skåningarna söker klaviaturspelare
Mats Gustafsson har valt att hoppa av Skåningarna av privata skäl. De söker nu därför en ny medmusikant som kan spela piano och dragspel. ”Du ska ha erfarenhet av branschen och turnélivet samt vara lojal och lättsam som person. B-körkort taget innan 1996 eller C-kort och vana av att framföra ett större fordon är en merit.” Ansökan skickas till mats@nojeskallan.se.