Home | Nyheter | Dansbandsproducent gör succé som Dansbandskungen

Dansbandsproducent gör succé som Dansbandskungen

dansbandskungen-bada_nakna_350
Ni har knappast kunnat undgå Dansbandskungen och hans låtar på nätet. 2014 kom den första – Hon sa mä (mej hem inatt) – som hittills har streamats 160 000 gånger på Spotify! Nu senast har Dansbandskungen tagit sig an Bada nakna som Samir & Viktor nyligen medverkade med i Melodifestivalen 2016. Den skaraborgska dansbandsversionen blev lyckad och har på ett par dagar visats 32 000 gånger på Youtube! Även Samir & Viktor gillar den skarpt.

Men, vem är då Dansbandskungen egentligen? Jo, det är Marcus Persson från Skara som producerat en stor mängd med dansbandsskivor. Martinez, Callinaz, Kindbergs och Jenny Saléns är några av banden som nyligen släppts skivor med Marcus som producent. Just nu pågår sångpålägg på Claes Lövgrens nästa skiva ”Vägen hem” som släpps i april.

Marcus hade gjort ett gäng dansbandslåtar på skoj som Pär Winberg (Atenzia Records) hade sparat ner. Inför ett stundande bröllop lade Pär, utan Marcus vetskap, upp låten Hon sa mä (mej hem inatt) på Spotify och döpte honom till Dansbandskungen. Därefter har Dansbandskungen släppt flera låtar som alla streamats flitigt. Nästa projekt blir att göra en dansbandsversion av vinnaren av Melodifestivalen 2016. Och vilken låt det blir, det vet vi ju inte ännu…

Se videon till Bada nakna med Dansbandskungen här: https://www.youtube.com/watch?v=jngm3pqywcI