Home | Nyheter | Dansbandsveckan nominerad till fint pris

Dansbandsveckan nominerad till fint pris

Svenska Dansbandsveckan i Malung

Svenska Dansbandsveckan i Malung är nominerad till turistnäringens TRIP Award i kategorin bäst nyttjande av marknadsföring och distribution för TV-serien ”På väg till Malung”.

– Bara att bli nominerad är oerhört glädjande, omtumlande och helt oväntat. Att Svenska Dansbandsveckan i Malung uppmärksammas på detta sätt inom turismen i Sverige är naturligtvis väldigt positivt och visar att satsningen på en egen TV-serie ”På väg till Malung” varit strategiskt rätt och gett många positiva effekter. Tack vare TV-serien har Dansbandsveckan fått genomslag, blivit känt och uppmärksammats långt utanför dansbandsbranschen säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Svenska Dansbandsveckan.

”På väg till Malung” som sänts i Sveriges Televison under 2011, 2012 och 2013 har på ett positivt sätt breddat kännedomen om arrangemanget och satt namnet Malung på kartan till en mångmiljonpublik runt om i Sverige. TV-serien har även sänds i NRK i Norge. Totalt under dessa år har 15 enskilda avsnitt visats.

TV-serien producerades av produktionsbolaget Roadrunner. En viktig framgångsfaktor blev ett nära och bra samarbete mellan produktionsbolaget och Dansbandsveckan. Vissa dagar kunde inspelningarna pågå i 20 timmar där tidspressen var stor.
– För att lyckas med att spela in så mycket som möjligt på så kort sid som möjligt under en vecka till fem avsnitt per år krävdes det många gånger snabba ryck och snabba beslut, avslutar Lars Bälter.

Den 4 december är det dags att dela ut TRIP Award – rese- och turistnäringens årliga pris till framgångsrika företag och duktiga entreprenörer. Vinnarna koras i samband med Svenska Turistgalan. RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, har sedan 2005 delat ut TRIP Award för att uppmärksamma det goda företagandet inom näringen.