Home | Nyheter | Date i stor trafikolycka

Date i stor trafikolycka

Bild från Dates Facebooksida.

(Uppdaterad 5 december kl 18:35)

Tidigt på fredagsmorgonen inträffade två större olyckor på E18 vid Hallstahammar. I den första körde en linjebuss i diket, rapporterar Aftonbladet. Som resultat av den olyckan inträffade sedan så kallad köolycka, där Dates turnébuss klämdes mellan två lastbilar. Date var på väg hemifrån västkusten till Roslagen och Kapellskär, där de skulle ha klivit ombord på Viking Rosella för att spela ombord fredag och lördag.

Nöjeskällans Mats Tigerström berättar för VLT att han har pratat med två av medlemmarna efter olyckan.
– Det jag har hört är att bandet hade chaufför och att det var han som körde medan bandmedlemmarna låg och sov i turnébussen.
– (—) Det verkar ha varit en rejäl smäll där de i bussen blev påkörda bakifrån och klämda mellan två lastbilar. Det är en väldig tur att olyckan inte medförde värre skador, det hade kunnat gå hur illa som helst det här.

Bussen är skrot. Bild från Dates Facebooksida.

Dates Facebooksida skrev bandet själva kl. 8.16:
”Vi har haft änglavakt! ???????? Tidigt imorse var vi med om en allvarlig trafikolycka där vi blev påkörda bakifrån på väg till spelning. Alla mår under omständigheterna bra, vår chaufför Gugge är en hjälte som fick klippas loss utav räddningspersonal! ❤️ Bussen är totalt skrot men vi mår under omständigheterna bra, vi har haft en jäkla tur! ❤️”

Mats Tigerström fortsätter:
– Chauffören satt fastklämd efter olyckan. Han verkade möjligen ha brutit benet eller foten, det är lite oklart. Sedan har ytterligare en av bandmedlemmarna fått åka ambulans, han hade ont i ryggen och mådde illa så det kan vara en hjärnskakning.

Vissa av medlemmarna var såpass lindrigt skadade att de kunde hjälpa ambulanspersonalen på plats. Mats Tigerström berättar att kapellmästaren Jan Lindberg var ute och hjälpte till med att bära bårar.

Spelningarna på Viking Rosella är givetvis inställda, och vi på FÅR JAG LOV instämmer i Mats Tigerströms ord:
– Ja, och de inställda spelningarna är verkligen det minst viktiga just nu. Huvudsaken är att alla klarat sig med livet i behåll.

——————————-

Idag den 5 december meddelar Date att resterande spelningar under 2019 kommer att ställas in. De hoppas däremot kunna vara tillbaka under början av 2020, men tiden får utvisa när och hur det blir.