Home | Nyheter | Digital dansbandsvecka från Malung

Digital dansbandsvecka från Malung

Även om det inte blir någon traditionell Dansbandsvecka i Malung i år, kommer istället Digitala Dansbandsveckan att sändas på Facebook 13-18 juli, med intervjuer, dansbandsmusik och guldkorn från tidigare Dansbandsveckor.

Måndag den 13 juli till fredag den 17 juli sänds programmet “Dansa hemma” i SVT mellan kl. 18.30–19.30. Där blir det livekonserter med några av Sveriges populäraste dansband: Casanovas, Martinez, Larz-Kristerz, Streaplers och Blender. Direkt efter SVT:s sändningar, fortsätter livesändningen på Dansbandsveckans Facebooksida kl. 19.30–20.15. Det blir eftersnack med banden som medverkat i SVT under veckan, dansbandsmusik, tävlingar, intervjuer med följare, dansbandsprofiler och även en digital danskurs med Tony Irving.

– Det är oerhört viktigt att hålla kontakten med dansgästerna och följarna även om det inte blir någon traditionell dansbandsvecka i år. På det här sättet bjuds publiken på massor med härlig underhållning med fokus på dansband, säger Lars Bälter, marknadschef på Dansbandsveckan.

Lördag 18 juli blir det en nostalgisändning på Dansbandsveckans Facebooksida mellan kl. 19.30–21,00 med guldkorn och tillbakablickar på dansen från Folkets Park Orrskogen och programmet från scenen i Grönlandsparken under 34 år och Guldklavens 20 första år. Det blir också auktion på dansbandsprylar, intervjuer och andra dansrelaterade reportage.

Programledare för allt detta är Mats Ingels, känd radioröst från Sveriges Radio som dessutom är väl insatt i dansbandsbranschen.