Home | Nyheter | Dokumentär om The Boppers på SVT

Dokumentär om The Boppers på SVT

Dokumentärfilmaren Matz Eklund, som bland annat gjort den Guldbaggenominerade ”Eva – en lyckost” (Eva Eastwood) och ”Vill du dansa” (Larz-Kristerz), har under tre års tid grävt i filmarkiv och intervjuat originalmedlemmarna i The Boppers. Resultatet är en dokumentär som kort och gott heter ”The Boppers” och som visar bandets fantastiska 40-åriga karriär.
– Det har varit jätteintressant att jobba med den här filmen och berätta en historia som inspirerar många och lyfta fram den här musiken som ju satt rötter i alla musikgenrer, säger Matz Eklund i ett pressmeddelande. Boppers historia är ju lite splittrad men jag tycker vi har lyckats fått ihop en riktigt bra dokumentär till slut. Jag har verkligen grävt och letat och hittat det mesta även om det naturligtvis är omöjligt att berätta allt på en timme.

The Boppers debuterade 1977 och är fortfarande aktiva. De har gjort tusentals spelningar i Sverige, Europa och Japan. De har sålt miljontals skivor och är en av Sveriges mest framgångsrika moderna grupper i sin genre – rock’n’roll.
– Vi hade en massa energi som måste få utlopp någonstans, berättar Matte Lagerwall, en av grundarna och fortfarande förgrundsgestalt i bandet. Rock’n roll var givet eftersom vi redan som fjortonåringar lirade ihop. Vi hade bandnamn som Black Eye, Anaconda och The Twisting Hippie Killers and The Hell Rocking Mashed Potatoe Stampers innan det landade i The Boppers. Det skall verkligen bli riktigt spännande att se den här dokumentären då jag själv ännu inte sett det färdiga resultatet.

Dokumentären ”The Boppers” visas onsdagen 8 januari kl. 20.00 på SVT 1. Därefter på SVT 24 samt tillgänglig på SVT Play.