Home | Nyheter | Dubbla jullåtar om ensamhet i juletid

Dubbla jullåtar om ensamhet i juletid


I fredags släppte Titanix årets första jullåt med dansbandsanknytning. Nu kommer två till när Martinez och Casanovas släpper varsin julsingel imorgon. En röd tråd genom dessa tre jullåtar är att det är melodier med en eftertänksam text, som handlar om ensamhet och om att julen inte är rolig för alla människor.

”Ikväll så sjunger änglarna för dom” är Martinez första jullåt någonsin. Låten, som är en vacker ballad, är skriven av Erica Sjöström (Drifters) och Henrik Sethsson (Casanovas). Henrik har även spelat in och producerat den.
– Julen är ju en högtid då man samlas med släkt och vänner, men det är även då som många är ensamma eller inte har möjlighet att fira jul, säger sångerskan Sandra Estberg till FÅR JAG LOV. Låten har ett fint budskap om de som inte har möjlighet att fira jul.
– Jag har under de senaste åren volontärjobbat för Stadsmissionen. Under just julen är det många som lämnar in saker som blir julklappar. Det kan vara allt från tandkräm till strumpor och leksaker – sånt som vi ofta tycker är en självklarhet, berättar hon.

Efter fjolårets succé för Casanovas med ”Driving home för christmas”, som streamades 250 000 gånger bara under vintern, beslöt de sig för göra en originallåt till denna jul. Och då inte en låt med tomtar, änglar och det typiska som julsångerna brukar handla om. Låten ”Tänd ett ljus för alla dom” är skriven av bandets sångare Henrik Sethsson tillsammans med Andreas Åhlin.
– Det blev en låt som handlar om dom som inte firar jul med någon i år. De som kanske inte har en käresta eller dom som inte kan vara med sin familj av olika anledningar, berättar Henrik.

Låtarna släpps på Spotify imorgon den 10 november.