Home | Nyheter | Elisa’s tar timeout!

Elisa’s tar timeout!

elisas_timeout

Elisa’s på Guldklavengalan i juli 2015.

FÅR JAG LOV kan nu avslöja att populära dansbandet Elisa’s väljer att ta en paus från årsskiftet 2015-2016.

De slog igenom 2010 med en seger i SVT:s Dansbandskampen. Sedan dess har det unga dansbandet från Västergötland turnerat intensivt och släppt flera album. Sångerskan Elisa Lindström har dessutom medverkat i många sammanhang på egen hand, exempelvis Körslaget 2013 (där hon vann), Melodifestivalen 2014 och över 50 julkonserter 2014.

Men nu väljer de alltså att ta en timeout. Bandet betonar att det inte finns någon osämja i bandet, utan att beslutet är gemensamt och har vuxit fram under en tid.

– Nu är tiden inne att pausa. Genom den fantastiska gemenskap och det stora stöd som vi känt till varandra i bandet och från vår publik genom åren, så har vi haft möjlighet att utvecklas som musiker och människor. För detta är vi evigt tacksamma. Ur detta har det vuxit fram och spirat nya sidor och talanger hos oss. Det är nu dags att ta ett break för att utveckla dessa nya sidor och för att förverkliga alla våra drömmar, säger Elisa Lindström i ett pressmeddelande.

Bandets keyboardist Robert Lundh fortsätter:
– Vi har fått flera väldigt fina priser genom åren som till exempel fyra Guldklavar och inte minst två Grammisstatyetter. Enormt värdefulla kvitton på det arbete vi gjort och vi kan inte nog säga hur glada vi är över publikens stöd.

Elisa förklarar vidare:
– Helt klart är att jag och bandet vill och ska fortsätta sjunga och musicera, sedan får vi se vad framtiden utvisar. Vi kommer att spela för fullt i höst och hoppas verkligen att få träffa er alla där ute på dansbanorna. Vi ser verkligen fram emot alla dessa spelningar.

Ikväll medverkar Elisa Lindström i SR P4 Dans och berättar om beslutet och framtiden.