Home | Nyheter | Elisa’s vann Dansbandskampen 2010!

Elisa’s vann Dansbandskampen 2010!

Foto: Lina Haskel

Både Thomas Deutgen och schlagergeneralen Christer Björkman tippade rätt eftersom det blev Elisa’s från Mariestad som vann årets upplaga av Dansbandskampen. De charmade både publik och tv-tittare med sina tre låtar och när det sista delmomentet ”duellen” var avgjord stod det klart att de vann mot Willez som blev tvåa.

De tre tävlande banden spelade två låtar var. Den första låten hade Thomas Deutgen valt ut och dessutom fick banden själva välja en låt som de framförde. Efter att de tre banden spelat sina två låtar och röstningen avslutats stod det klart att CC & Lee tog bronsplatsen och lämnar Dansbandskampen 2010 som trea. De kom in som Joker när tittarna förra helgen fick bestämma vilket av alla höstens band de helst ville se bredvid Elisa’s och Willez i finalen. Detta var andra gången som CC & Lee var i final. De var med även 2008 när Larz-Kristerz vann.

Räkneverken nollställdes sedan och de två kvarvarande banden gjorde upp om segertiteln genom att spela varsin version av vinnarlåten För det här är bara början, skriven av Lasse Holm. Rösterna fördelades sedan så att Elisa’s fick 61,3 % av dem.

Nu väntar ett hektiskt år med massor av spelningar, mediamedverkan och möten med människor. Det intygas av The Playtones som fanns på plats i Norrköping ikväll.

Grattis, säger vi på FÅR JAG LOV!