Home | Nyheter | Erik från Zlips till Blender

Erik från Zlips till Blender

Erik EnstadGitarristen Jakob Svensson har valt att lämna Blender. Det är det ständiga turnélivet och problemen att få ihop det privata livet som gjort att Jakob tagit det beslutet. För Jakob och Blender har det nu varit väldigt viktigt att denna gång hitta rätt kille som både passar ihop med bandet, som spelar bra och som vill turnéra i den utsträckning som Blender gör.

Det blir Erik Enstad som tar över efter Jakob. Han är inte helt obekant i dansbandsvärlden eftersom han idag spelar gitarr i Zlips. Jakob gör sin sista spelning med Blender den 3 maj i Trollhättan och Erik gör sin debut med bandet den 9 maj på Sägnernas hus i Sandhem.

För Erik blir det nu lite närmare till arbetet. Eftersom Zlips utgår från Östersund och Erik bor i Örebro har det blivit ganska långa resor för att möta upp de andra och turnébussen.

Blender ser nu framemot en underbar sommar ute på dansställena tillsammans med sin publik. Man har bland annat påbörjat inspelningarna av en ny skiva.
– Vi känner oss enormt taggade och har hittat väldigt bra låtar även denna gång. Vår tanke är att släppa en singel här under våren/försommaren och sen en till senare i sommar. Sen kommer också hela plattan så snart den blir klar, berättar bandet på sin hemsida.

Man hälsar också att massor med nya sköna låtar till repertoaren är på väg samt att de inom kort kommer åka omkring i en nyare turnébuss.

Niklas ”Nick” Ellerstad heter killen som ska ta över gitarrspelandet i Zlips. Han är född, uppvuxen och bosatt i Stockholm. Han har jobbat som låtskrivare i flera år och har skrivit låtar till kända artister som Jill Johnson, Anders Fernette, Brolle, Anna Sahlene och flertalet utländska artister. Han har släppt två egna skivor under namnet Nick Ellerstad och har även turnerat runt landet i coverband.

Niklas kommer att göra sin premiär med Zlips i Götene den 18 maj. Erik gör sitt sista jobb den 1 maj i Säter.