Home | Nyheter | Excess vann Härnösands Grand Prix 2011!

Excess vann Härnösands Grand Prix 2011!

Foto: Kent Jonsson

Excess från Nyköping/Huskvarna är årets vinnare i Härnösands Grand Prix 2011! Efter en minst sagt spännande omröstningsdel, där det stod oavgjort mellan Excess och Callinaz, fick till sist publikrösterna avgöra. Där hade Excess fler röster än Callinaz, som därmed fick se sig besegrade. Callinaz fick dock festivalgruppens egen röst, som inte premierade just det som presterades under lördagens spelning, utan det gick till det band som varit mest ambitiösa och lagt ner mest med energi, arbete och reklam på att marknadsföra både sig själva och tävlingen.

För Excess väntar nu en nonstopspelning med Voyage (förra årets tvåor i Härnösands Grand Prix) ikväll lördag. På prisbordet fanns förutom gaffatejp, helårsprenumerationer på FÅR JAG LOV, gitarrsträngar och annat, även en nonstopspelning i januari på Parkaden i Härnösand, tillsammans med Shake.

Förutom Excess och Callinaz medverkade även Fålings och Strixz i årets tävling. I juryn som bedömde både musikalitet, publikkontakt och dansbarhet fanns Erik Lihm (dansbandsmusiker sedan många år i bland annat Vikingarna), dansaren och bloggaren Boel Skarin (som representerade FÅR JAG LOV) samt sångaren och frontfiguren Andreas Olsson (Sannex).

För fler bilder från tävlingen, besök oss på Facebook: www.facebook.com/farjaglov