Home | Nyheter | FÅR JAG LOV – nu även med country & rockabilly!

FÅR JAG LOV – nu även med country & rockabilly!

Från och med nästa nummer av FÅR JAG LOV (1-2013) inför vi nya fasta avdelningar för två närliggande musikstilar: country och rockabilly!

– Det är för oss ett självklart steg att låta country och rockabilly få en fast plats i tidningen, eftersom dansbandsmusik är närbesläktad med båda musikstilarna, säger FÅR JAG LOVs tf chefredaktör Lina Haskel.

– Många dansare är stora country- och rockabillyälskare, besöker både dansbanor och country- och rockabillyevenemang och är dessutom väl insatta och kunniga.

Oftast är det rockabilly som gäller när det tävlingsdansas i bugg och jive. Dessutom är flera av landets största dansband tydligt countryinspirerade och många band har också anammat rockabillymusiken med sin härliga 50-talsestetik.

FÅR JAG LOV har genom åren skrivit mycket om både country och rockabilly, på senare tid exempelvis i intervjuer med, och konsertbevakningar av, stjärnor som Dwight Yoakam, Eva Eastwood (grammisnominerad som ”Årets Dansband” i år), Lady Antebellum, Alan Jackson och Brad Paisley. Nu får dessa älskade musikstilar en fast plats i FÅR JAG LOVs svängiga tillvaro!