Home | Nyheter | Flera turnébussar havererade

Flera turnébussar havererade

Larz-Kristerz buss, en av tre turnébussar som havererat de senaste dagarna. Foto: Kent Jonsson

I fredags var Larz-Kristerz på väg till kvällens spelning vid Bliktpunkten i Nusnäs, när bussen vid lunchtid lade av på E4 ett par mil söder om Gävle. Det small till under bussen och motorn lade av. Bussen bogserades till en verkstad och bandet fick tag i hyrbilar som de kunde använda sig av. Där fick de dock enbart plats med sina handinstrument, men via en ljudfirma i Mora kunde man lösa resten som behövdes till kvällen, vad gäller både ljud och ljus.

Idag havererade Martinez turnébuss, även den på E4, mitt på Sundsvallsbron. På väg hem från söndagens spelning i Falun drabbades även deras buss av ett plötsligt motorhaveri. På platsen uppstod långa köer, men polisen kom snabbt på plats för att få ordning på trafiken. Bussen har redan hunnit vara på verkstad och är nu redo för nästa spelning som är på torsdag i Arvesund.

Och i lördags blev Fernandoz tvungna att ställa in spelningen i Sysslebäcksparken då deras buss gick sönder. På Marknads- och Hemvändardagen i Sysslebäck löste man det genom att det lokala bandet Moonshots spelade istället.