Home | Nyheter | Från mardröm till storvinst

Från mardröm till storvinst

Sannex

Sannex kröntes nyligen med en Guldklav för Årets Dansband. Men för ett par år sedan mådde sångaren i Sannex, Andreas Olsson, inte speciellt bra. Han hade fått allvarliga problem med stämbanden och det fanns bara ett beslut att ta: Operation. Något en sångare, och definitivt inte en dansbandssångare med 150 jobb om året, ens vill tänka på ska hända.

– Det var verkligen en hemsk tid. Jag visste ju inte vad som skulle hända med min röst efter operationen. Tänk om jag inte skulle kunna sjunga mer. Tänk om allt bara hade rasat. Usch, det var många sådana tankar som for runt i mitt huvud, berättar Andreas.

Men operationen gick bra. Så bra att Sannex idag är ett av Sveriges populäraste dansband ute på dansställena.

– Ja det är otroligt häftigt, fortsätter Andreas. Vi slog en del del rekord redan i fjol, men det är inget mot i år. Vi har ett otroligt mottagande ute bland dansarna. Vi har en väldigt stor danspublik, och har just börjat jobbet med att nå den bredare publiken.

Sannex var nominerade i två kategorier under årets Guldklavengala. Dels Årets Låt för Stanna tiden och dels i kategorin Årets Dansband där de tampades med Streaplers och Arvingarna om den åtråvärda titeln.

– Vi visste att vi hade chansen, men detta pris är ju folkets pris där alla kan rösta så vi hade verkligen inte trott att vi skulle vinna mot två så namnkunniga orkestrar. Det tog allt ett par sekunder innan vi förstod någonting, säger Andreas. Som tur var hade jag plitat ner ett tacktal i fall om att… Och tur var det, för uppe på scenen var allt bara ett stort töcken. Glädje, förvåning och stolthet på en och samma gång. Allt bara hände inombords, fortsätter Andreas.

– Nu blickar vi framåt. Nu ska vi bli ett folkets dansband. Vi jobbar långsiktigt med videos och lite annorlunda typer av radiolåtar för att profilera oss lite mer åt P4. Vi sa i mars 2013 att 2014 skulle bli vårt mest produktiva år. Nu laddar vi för ett ännu hetare 2015!