Home | Nyheter | Git slutar i Fernandoz

Git slutar i Fernandoz

Git Persson har flyttat tillbaks till Skåne och väljer därför att sluta sjunga med Värmlandsbandet Fernandoz.

– Jag längtade hem till Skåne och insåg att det skulle bli för jobbigt med alla resor om jag skulle fortsätta att sjunga med Fernandoz, berättar Git som rönte stora framgångar under sin tid som sångerska i Kellys för att därefter bli vokalist i Curt Haagers.

Det är drygt två år sedan ”skånetösen” Git började sjunga med Fernandoz och så småningom tog hon även sitt pick och pack och flyttade till Värmland, där bandet utgår ifrån. Git och Fernandoz mångårige sångare Anders Nordlund har delat på sången och båda har varit starka frontfigurer på scenen de senaste åren.

– Vårt samarbete har fungerat väldigt bra och jag tycker självklart det är synd att Git slutar, säger Anders.

Hon har gett bandet en rejäl skjuts framåt, inget snack om saken. Det har varit en succé helt enkelt. Han avslöjar också att Git hjälp honom att bearbeta den scenskräck som Anders ibland lider av.

– Hon har ju själv haft problem med det en gång i tiden så hon vet vad hon snackar om, menar Anders. Det är lätt hänt att det uppstår rykten om ovänskap när någon slutar i ett band. Men jag vill betona att det inte ligger någon osämja Gits beslut, slår han fast.

Hans påstående bekräftas av Git som berättar att hon kommer att medverka på Fernandoz kommande album som släpps framåt hösten.
– Och jag kommer nog att göra en del jobb med bandet vid vissa tillfällen, som gästartist ungefär, berättar Git.

Git sjunger med Fernandoz juli månad ut och det är inte aktuellt att ta in någon ny sångerska.
– Vi går tillbaks ungefär där vi var innan Git började, säger Anders, och vi kommer att ta in en ny medlem och fortsatt vara fem på scenen.

Nye medlemmen kommer att spela keyboard men vem det blir var i skivande stund inte bestämt.