Home | Nyheter | Högsäsong för dansbandsjullåtar

Högsäsong för dansbandsjullåtar

Precis som i fjol är dansbanden aktiva när det gäller att släppa jullåtar. Bland årets jullåtar finns både nyskrivna alster och klassiska låtar i nyinspelningar:

Blender har, för första gången under bandets historia, släppt en jullåt. Låten heter ”Låt julen komma” och är skriven av bandets hovleverantörer av låtar: Anna och Samuel Engh. Dessutom har Blender fått hjälp av barnkör med fyra tjejer som också medverkar på låten. De heter Zelda, Lova, Hilda och Wiktoria.

• Även Barbados gör debut när det gäller jullåtar. Bandets medlemmar Peter Samuelsson och Mathias Lager har skrivit ”Hela tjocka släkten” som är en poppig låt med stor humor i texten.

Tony Strandberg har släppt en EP, både digitalt och fysiskt, med tre klassiska jullåtar i nyinspelning. ”När ljusen ska tändas därhemma”, ”Det hände sig för längesen” och ”När ikväll jag tänder ett ljus” hör du på hans skiva.

• För 32 år sedan släppte Hasse Andersson sin egenskrivna jullåt ”Decembernatt”. I år har Skåningarna spelat in en egen version av Hasses låt.

Xplays, som snart släpper sitt debutalbum, har först passat på att släppa en jullåt skriven av Henrik Sethsson och Andreas Åhlin. ”Då faller julens första snö” heter låten.

• I fjol släppte Titanix den stämningsfulla och tänkvärda julballaden ”I år firar du jul med saknaden”. 2018  satsar de istället på en snabb låt, skriven av en dansk trio. Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Jonas Gladnikoff har tillsammans skrivit ”Snöfall”.

Du hör alla dessa låtar i vår egen spellista där vi samlat 15 timmar med julmusik från dansbanden.

Lyssna här: https://open.spotify.com/user/farjaglov.se/playlist/09LNsRzc…