Home | Nyheter | Hyllade ”If I were sorry” 5:a i Eurovision

Hyllade ”If I were sorry” 5:a i Eurovision

mellofinal_2

T.v. låtskrivaren Fredrik Andersson, t.h Frans Jeppsson Wall efter segern i Melodifestivalen tidigare i år. Foto: Lina Haskel

Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest, ”If I were sorry”, framförd av 17-årige Frans Jeppson Wall, hamnade igår på en hedrande femteplats i finalen. I FÅR JAG LOV nr 1-2016 kunde du läsa en exklusiv intervju med Fredrik Andersson (tidigare dansbandsmusiker i Trixi och Solo) som är en av kompositörerna bakom det svenska bidraget. Som om inte en 5-i-topp-placering vore nog, så hyllades låten i veckan dessutom av amerikanska superstjärnan Justin Timberlake som var på plats i Globen och uppträdde under finalen. Dessutom är ”If I were sorry” nu världens mest nedladdade låt på iTunes!

Vinnare i ESC blev ”1944” med Jamala från Ukraina. Därmed går 2017 års final av stapeln i Ukraina, kanske i huvudstaden Kiev. Tv-publiken lade de flesta rösterna på ryske Sergey Lazarev med ”You are the only one”, medan jurygrupperna hade Australiens ”Sound of silence” med Dami Im som favorit. ”1944” tilltalade dock både publik och jury och gick därför segrande ur tävlingen.

fredrik_trixi_550

Fredrik Andersson, en av kompositörerna bakom ”If I were sorry” i en stor intervju i FÅR JAG LOV 1-2016.