Home | Nyheter | Idag släpps det massor av skivor!

Idag släpps det massor av skivor!

För dig som gillar dansbandsmusik är 25 september en riktig lyckodag. Idag släpps nämligen nya album med flera av våra svenska dansband samt dessutom en helt ny countryskiva med Kikki Danielsson.
200-martinezSedan Sandra Estberg började som sångerska i Martinez har bandets popularitet ökat hela tiden. Med över 150 spelningar per år är de ett av landets mest populära band. Idag släpper de sin nya skiva Fredagskväll som liksom tidigare skivor blandar nytt material med väl utvalda covers. Titelspåret är skrivet av Sandra tillsammans med bandets trummis Danne Strandberg och Leif Dybendal (från norska dansbandet Contrazt). På skivan finns naturligtvis även Innan natten tagit slut – singeln som släpptes i början av sommaren. Bland coverlåtarna finns Lika blå som dina ögon (som Lasse Tennander och Peter Lundblad skrev 1973) och den ännu äldre Sakta vi gå genom stan.

200-callinazCallinaz smygsläppte sin skiva Lite som du vill redan i helgen som var när de både firade att bandet fyllde fem år och då passade de på att ha en releasefest för den nya plattan. Det här är den fjärde skivan och precis som Martinez har Callinaz blandat nyskrivna originallåtar med välkända covers som de har satt sin egen prägel på. Nygifta sångerskan Carolina Skaarup Tegnér har tillsammans med sin make Anders Tegnér skrivit Min gamla stad. Inte helt obekante Nisse Hellberg har bidragit med två spår – Nu smet katten in till grannen igen och Lite som du vill. På skivan finns även duetten Blue Bayou som Carolina sjunger tillsammans med Claes Lövgren.

200-hedinsMogenbandet Hedins har på publikens begäran spelat in denna instrumentalskiva som har fått titeln Amor. Bandet är ett av de dansband som spelar allra mest runt om i landet och de har en trogen publik. Skivan spelades in under våren hos Donne Laitila (Donnez) som producerat och sett till att den fått ett både varmt och dansant sound. Hedins kan faktiskt stoltsera med att de fyller 60 år i år. Mer om det kan ni läsa om i nästa nummer av FÅR JAG LOV (kommer i butikerna den 13 oktober). Bland spåren på skivan finns Av längtan till dig, Gotländsk sommarnatt, No matter what och Öppna landskap.

200-strandbergzFrån Mörbylånga på Öland kommer StrandbergZ orkester. Bandet har funnits i tre år och idag släpper de nu sin första full-CD Danskväll som både innehåller ett par nya låtar och välkända dansbandsklassiker. Tony Strandberg delar på leadsången med keyboardisten Diana Haraldzon. Bland spåren på skivan finns Jag vill ha en egen måne, Främling, Every little thing och Did I tell you. Men även två nya låtar i form av Du finns i mitt hjärta och Allt har sin tid. De gör idag fredag två releasespelningar. Dels på Köpstaden i Färjestaden på dagen och därefter i parken i Mörbylånga på kvällen.

200-muleskinnerBjarne Lundqvist, Gert Lengstrand och tvillingarna Håkan och Göran Liljeblad har slagit sig ihop igen. När Streaplers började på 60-talet så lade dessa herrar något av grunden till den succé bandet kom att bli. I nummer 4-2015 av FÅR JAG LOV (som finns i butikerna just nu) finns ett stort reportage om Mule Skinner Band. Nu träffas de och spelar ihop igen. I söndags medverkade de till exempel i Bingolotto. Men de är inte ute efter att göra karriär – och de är inte ute efter att konkurrera med Streplaers, lovar de. På skivan finns massor med spår från 60-talet, eller vad sägs om både Rockin’ Robin, Diggity doggity och Mule skinner blues (som också givit namn åt bandet). Men här finns även en hyllning till deras vän, musikerkollega och Streaplers-legendaren Lasse Larsson som dessvärre gick bort 26 augusti 2004 efter en tids sjukdom. Förutom att CD-skivan släpps kommer man att göra en vinyl-LP i 300 exemplar som samlarobjekt.

200-kikkiNu är det åter country som gäller för Kikki Danielsson. 1984 gav hon ut det kritikerhyllade albumet Midnight sunshine som hon spelade in i Nashville. I det aktuella numret av FÅR JAG LOV (i butikerna just nu) finns en lång intervju med Kikki där hon berättar om sin nya skiva, varför hon återigen väljer att sjunga på engelska och vad den nya låten Hard country egentligen handlar om. Skivan heter Postcard from a painted lady och innehåller helt och hållet originallåtar skrivna av Sören ”Sulo” Karlsson.