Home | Nyheter | Idag släpps första singeln med Nya Vikingarna

Idag släpps första singeln med Nya Vikingarna

Omslaget till Nya Vikingarnas första singel. Foto: Öyvind Lund

Idag släpper Nya Vikingarna första smakprovet från det kommande albumet ”Kramgoa låtar 30”. Låten har den passande titeln ”Vi börjar om”, och är skriven av Bobby Ljunggren, Jörgen Ingeström, Anders Hansson, Peo Thyrén och den nye vikingasångaren Kenneth Wahlberg.

När Vikingarna gjorde en omstart som Nya Vikingarna tog de sig till den amerikanska södern och till ­Sun Studio på Union Avenue i Memphis, Tennessee, där Johnny Cash, Elvis Presley och Roy Orbison tog sina första steg i karriären. I Sun Studio förstärktes bandet med en av världens mest anlitade pedal steel-gitarrister, Bruce Bouton, som är fast medlem i Garth Brooks kompband och som har spelat Shania Twain, Rascal Flatts och allra flesta andra av de största namnen inom countrymusiken. Under besöket i denna den allra heligaste av heliga platser inom rockmusiken spelade Nya Vikingarna in fyra låtar.

Besöket i Memphis dokumenterades av filmaren Viktor Petrovski, som håller på att göra en dokumentär om Vikingarnas återkomst. Petrovski har tidigare bland annat gjort dokumentärserien om ABBA som sändes, över hela världen.

”Vi börjar om” framförs i Bingolotto på söndag 5/2 men kan redan nu höras på Spotify:
https://open.spotify.com/user/farjaglov.se/playlist/2s29zs51QxHHFkWBlumxND