Home | Nyheter | Intervju med Grammisvinnarna Expanders

Intervju med Grammisvinnarna Expanders

Grammisvinnarna 2018 – Expanders. Foto: Pressbild/Maria Fäldt (beskuren bild)

Vilken vecka, vilket år för Expanders! Ikväll, torsdag, vann de en Grammis, musikbranschens största pris, för sitt senaste album ”Play that rock’n’roll”, som de gett ut på eget bolag (Expanders Musik & Nöjen). Och i fredags vann de även de oberoende skivbolagens pris, Manifestpriset. I januari fick de utnämningen ”Årets låt” i P4 Dans, och i somras blev Tony Westland Årets sångare vid Guldklavengalan.

Expanders tar emot Grammisen. Foto: Privat/Maria Glavén

Hela bandet befann sig under torsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm där Grammisgalan ägde rum. FÅR JAG LOV fick en pratstund med kapellmästaren Jan-Åke Glavén direkt efter galans slut.

Grattis! Vad kände du när det stod klart att Expanders vunnit?
– En form av förlösande eufori! Man hoppas ju, och nånstans tror man, att vi har en chans. Ja, chansen finns ju, annars hade vi inte varit nominerade. Men nomineringen var ju en seger i sig såklart. Och det var otroligt när de ropade vårt namn. Många känslor rusade genom kroppen, även lite förvåning – är det verkligen vi?!

Hur känns det med tanke på att ni gjort skivan själva, utan skivbolag?
– Det är ju otroligt, just eftersom vi gjort allt själva så är det extra häftigt. Vi känner ju ”Fan wow, vi hade kunskapen att göra nånting riktigt bra!”

Vad betyder det här för dig personligen, som spelat med Expanders i nästan 30 år?
– Vad ska man säga, det är ju många år som man har kämpat och jobbat på med det här. Och det har, framförallt senaste åren, varit mycket slit med att få ihop det här. Så det känns fantastiskt, vem hade drömt om en Grammis?! Men som du säger har det varit väldigt många år bakom det här, och en lång väg hit. Och nu sitter man här på Grand Hôtel! Dessutom var det tuff konkurrens, vi visste inte om vi skulle våga tro eller hoppas. Men tydligen är man mogna för förändring nu, även inom dansbandsbranschen.

Hur ska ni fira ikväll?
– Nu längtar vi nog alla efter att äta lite mat och dricka en kall öl. Vi ska bara njuta av hela grejen, och insupa atmosfären.

FÅR JAG LOV säger än en gång stort grattis till Expanders!

Text: Lina Haskel