Home | Nyheter | Jan-Åke slutar i Expanders

Jan-Åke slutar i Expanders

Jan-Åke Glavén, gitarrist i Expanders sedan 30 år, meddelar idag att han kommer att sluta i bandet. Foto: Kent Jonsson

Idag har Jan-Åke Glavén meddelat att han kommer att sluta i sitt band sedan 30 år – Expanders. Det är ett beslut han har funderat över länge och det grundar sig i att han vill tillbringa mer tid tillsammans med sin familj. I en drygt elva minuter lång video på Facebook berättar han idag:

– Det är dags för mitt liv att få en nystart och som ni säkert förstår är det här inget beslut som är taget över en natt. Att turnera och få spela musik i så många år har varit en ynnest. Nu börjar Expanders-resan nå sitt slut för mig och det har blivit dags att vända blad till ett nytt kapitel i livets bok. Jag har ända sedan jag blev far, sagt att jag vill finnas till hands när min son Åke kommer upp i skolåldern. Men förra året tog hårdare än vad jag trodde, både fysiskt och mentalt. Dels allt som hände kring Expanders och dels många privata händelser i mitt liv. Och innan jag går in i den berömda väggen är det dags att tänka om.

I detta nu är ingen efterträdare klar, utan Jan-Åke uppmanar alla som är intresserade att söka tjänsten i bandet. Expanders söker en positiv, driven och sångkunnig gitarrist av hög klass, med hjärtat klappandes för framförallt country, rock och blues. Du ska ha erfarenhet av både lead- och körsång, turnéliv samt gärna inneha BE-behörighet eller högre. Låter det intressant? Maila ditt CV och en inspelning till expanders@expanders.se

Jan-Åke kommer vara kvar tills dess att rätt person hittas och man kommer att meddela när sista spelningen kommer att ske.