Home | Nyheter | Janders tar timeout

Janders tar timeout


För första gången sedan 1965 så kommer det nu att bli tyst om Janders, åtminstone för ett tag. Bandet kommer att ta en timeout under 2019, eftersom tiden inte räcker till för att kunna kombinera medlemmarnas civila jobb med spelandet. Däremot siktar de på att komma tillbaka igen, med lite annat stuk och sättning, under 2020.

Janders föddes 1965 i byn Karlsbäck som ligger i Bjurholm, Sverige minsta kommun. Bandet blev snabbt populära i Norrland under 1970-talet och har satt publikrekord i många logar i norr som står sig än i dag. Janders utgår idag från Umeå och har förutom att spela runt om i hela Sverige, även gjort avstickare till Finland, Danmark och Norge. Efter att ha spelat som kvartett under många år, ombildades bandet till en trio 2016 och då spelade man framförallt i norra delen av Sverige. 2017 övergår man till att bli en duo och bandet består idag av Peder Halläng och Mattias Renberg.

På fredag den 30 november, i Medborgarhuset i Lycksele,  gör Janders sin sista spelning för ett tag framöver.
– Hoppas vi ses där! Vi kommer att dela ut gratis skivor så långt lagret räcker under kvällen, hälsar Peder Halläng. Dessutom sänder vi ett stort tack till alla dansare och arrangörer runt om i landet. Vi ses om drygt ett år!