Home | Nyheter | Janne Landegren har avlidit

Janne Landegren har avlidit

Janne Landegren, längst till höger, är sångaren som gav oss ”Gösta Gigolo”. Han avled i tisdags i en ålder av 68 år.

Janne Landegren, som tidigare varit sångare, basist och gitarrist i Ingmar Nordströms, har avlidit. Efter en tid på sjukhus med en aggressiv infektion i benet, somnade han in under tisdagen. Janne var bara 4 år när Ingmar startade sitt band och att han kom med där 1979, berodde faktiskt på att hans fru sökte jobbet åt honom. Själv var han på turné i Danmark med Telstars och när han efter flera veckor sedan kom hem, fick han veta att han hade sökt jobb! När han fick reda på vilket jobb det handlade om, så blev han dock lugn.

Janne Landegren delade på sången i Ingmar Nordströms med Sten-Åke Lindberg. Det var Janne som sjöng den välkända och nu legendariska Gösta Gigolo som gavs ut på skivan Saxparty 12 med Ingmar Nordströms 1985.

Janne deltog i den svenska Melodifestivalen 1977 med melodin Trädets där den slutade på en delad sjätteplats. När Ingmar Nordströms slutade 1991 fortsatte han tillsammans med några av sina medmusikanter i orkestern Nordströms under några år. Därefter spelade han även tillsammans med bland annat Börge Lindgrens och Micke Ahlgrens. Han var också med då Ingmar Nordströms återförenades vid ett par tillfällen.

Janne Landegren blev 68 år.