Home | Nyheter | Jerry Williams är död – blev 75 år (uppdaterad)

Jerry Williams är död – blev 75 år (uppdaterad)

Jerry Williams gick bort 25 mars 2018. Foto: Pressbild, Niclas Brunzell

Folkkäre artisten Jerry Williams avled söndag 25 mars enligt ett pressmeddelande från Blixten & Co:
”Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred.”

Jerry Williams kom från Solna i norra Stockholm, vilket hördes på hans omisskänliga stockholmsslang. Hans karriär tog fart när han som 19-åring värvades till bandet The Violents. Jerry och bandet spelade bl a med då relativt okända The Beatles 1962 i Hamburg, och även i Sverige året därpå, när de fyra engelsmännen precis höll på att slå igenom och behövde ett förband.

Jerry gick så småningom vidare som soloartist och blev enormt folkkär under sina många folkparksturnéer. Med sin knyckiga dansstil och handen bakom örat sjöng han sig in i miljoner svenskars hjärtan. Största hitlåtarna blev ”Did I tell you”, ”It started with a love affair” och ”I can jive”. Under åren har han bl a vunnit Grammis för årets LP (skivan ”JW”, 1989), Grammis hederspris (2010) och Guldmaskenjuryns specialpris (showen ”Jerka”, 2003), samt haft egna tv-shower och krogshower, turnerat med Rhapsody in rock, medverkat i både film och musikal, körat bakom Tina Turner och blivit frimärke. Sedan slutet av 80-talet har Williams ofta haft med sig The Boppers eller medlemmar därur i sina shower och på turnéer.
– Han hade en oerhörd energi. Och han höll en stil som han gjorde till sin egen under alla dessa år, säger Matte Lagerwall i The Boppers till SVT efter att ha nåtts av dödsbeskedet.
– Han gav verkligen allt på scen, och på ett jävligt skönt sätt ställde han krav på de som jobbade med honom, och framför allt på sig själv. Han var en förebild.

2013 åkte Jerry Williams ut på ”The Farewell Show”, en avskedsturné som blev allt annat än ett farväl. För Jerry Williams kunde inte lämna musiken. 2015 släpptes albumet ”Ghost rider” och 2016 drog han igång Sverigeturnén ”Man måste få lira”. Så sent som i vintras medverkade Jerry Williams i julshowen ”Vintergalan” med artister som Orup och Alcazar. Men nu har musiken från Solnas store rockson tystnat.

Jerry Williams blev 75 år.