Home | Nyheter | Jive har skivsläpparfest

Jive har skivsläpparfest

JiveJive med sitt fräscha, moderna mogendansbandssound har varit en del av den svenska dansbandsscenen sedan 2002, då bandet bildades av Torbjörn Eriksson och Leif Wallin. Torbjörn Eriksson som på 90-talet var kapellmästare i BlackJack och under 80-talet i Per Lundgrens har tagit med sig en hel del bra influenser till sitt Jive och bandet har gjort tre tidigare produktioner, så detta blir Jives fjärde album.

Skivan innehåller en mix av nya låtar och covers. Om du vill, som är titelspåret, är en av de sju nyskrivna låtarna. Förutom det nyskrivna materialet från olika låtskrivare har bandet spelat in fem covers. Dessa utvalda covers är de som drar upp flest folk på golvet under spelningarna.

Torbjörn sjunger de flesta av spåren på nya skivan med sin mycket karaktäristiska röst, men fyra av låtarna har de låtit producenten och deras ”vikarie” Tobias Nyström (tidigare keyboardist i Wahlströms) sjunga in.

Fredag den 19/4 har Jive skivsläpparfest på Best Western Gustaf Fröding Hotell i Karlstad. Det blir skivsignering, spelning och dans.