Home | Nyheter | Kändisdansare ska utveckla dansen till helt nya nivåer

Kändisdansare ska utveckla dansen till helt nya nivåer

Från och med januari 2014 ingår DansCenter – en av Sveriges största dansskolor – ett unikt samarbete med ständigt aktuelle Let’s Dance-dansaren Tobias Wallin. Ett samarbete som ska resultera i utveckling, större kursutbud, innovativt tänkande för dansbranschen och ett ägarbyte.

Södermalmsbaserade DansCenter Sthlm som är en av Sveriges största och mest välrenommerade dansskolor kliver in i en ny era januari 2014. Ett framtida ägarbyte med proffsdansaren, koreografen och arrangören Tobias Wallin (Let’s Dance) ska ske där Tobias startar som operativt ansvarig för företaget under 2014.

– Att rätt av byta ägare och VD till en dansorganisation i denna kaliber är inget man gör i en handvändning, förklarar Tobias. Stene Holmström (nuvarande ägare) ställde frågan i somras om jag är intresserad av att fortsätta driva hans livsverk, vilket jag snabbt tackade ja till, då DansCenter är en institution, en av de största i dans-Sverige och en perfekt grund för den utveckling dansbranschen är i behov av. Även om det kommer bli en utmaning med tv-produktioner och övrigt jobb som kommer rulla samtidigt så var detta ett erbjudande som inte gick att tacka nej till.

Med Tobias input i verksamheten ska utveckling ske på alla fronter och självfallet kommer mer pardans att hamna på schemat med fler dansare från Let’s Dance så som Jeanette Carlsson och Cecilia Ehrling men även öka utbudet av social dans då Odd och Eva Vesterli (Dirty Foxx-grundare/West Coast Swing) kommer ha sin bas på DansCenter. Även om DansCenter har cirka 50 instruktörer och ett enormt stort utbud av dansklasser så är målet att öka utbudet plus jobba mer mot eventbranchen samt skapa egna dansevenemang så dans blir mer lätttillgängligt för gemene man.

Tobias Wallin har varit aktiv proffsdansare i över 20 år och deltagit 7 av 8 säsonger av Let’s Dance. Han har stått i final med Laila Bagge och Claudia Galli. Nu senast dansade han med sportjournalisten Anna Brolin. Idag jobbar Tobias som dansinstruktör, koreograf, samordnare och (dans)event-arrangör.